Skip to main content
 

Corona
Uncovered

 

Corona
Uncovered

Project Samenvatting

Covid Uncovered: Een visuele etnografie over de effecten van beleidsmaatregelen op sociaal kwetsbaren.

Project Samenvatting Covid Uncovered

Een visuele etnografie over de effecten van beleidsmaatregelen op sociaal kwetsbaren.

De coronatijd heeft een grote invloed gehad op ouderen, mensen met een lichtverstandelijke beperking (LVB) en thuis- en daklozen. Nu de pandemie voorbij is willen wij, onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam, weten hoe het met hen gaat. Om hierachter te komen interviewen wij een aantal mensen van deze drie groepen. Samen hebben we het over de coronatijd, de maatregelen, en hoe het nu gaat. Soms praten we ook met mensen die belangrijk voor hen zijn; zoals een familielid, vriend, begeleider of verzorger. 

Tijdens deze interviews filmen we en maken foto’s. Met deze beelden maken we per groep een korte film. Samen met de organisaties MEE Amstel en Zaan en Ben Sajet laten wij de films aan de deelnemers zien en hebben het daarna samen over de coronatijd en de geleerde lessen. Ook delen we de films online en gebruiken deze voor een online cursus voor begeleiders (MOOC).

Mogelijk gemaakt door:

Het Covid Uncovered onderzoek bestaat uit een groep onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met MEE Amstel en Zaan en het Ben Sajet Centrum. De filmopnames worden mede mogelijk gemaakt door Meer dan Content en Massink Media. De studie is gefinancierd door ZonMw.

Nieuwsberichten Covid Uncovered

Nieuwsberichten Covid Uncovered